داستان طلا
انسان ها از شروع حيات بر روی كره زمین به اشياي زيبا، مجلل و تزئینات جواهری منزل علاقهمند بوده و يكي از دلايل اصلي علاقه افراد به طلا نيز در همين نكته نهفته است. بر سر آن جنگ ها رخ داده و نیز عشق بهوسيلهي آن ابراز ميشود. مصريان باستان طومارهاي خودشان را با درخششي آفتابگون از طلا مينوشتند و ستارهشناسان برای گرفتن عکس از اجرام آسمانی از آيينههایي طلااندود استفاده ميكردند.طلا به قدری مهم بوده كه پس از كشف مقداري از آن در هر منطقهاي به سرعت تب طلا (اصطلاح رایج آن زمان در این مورد بود) در آن منطقه بالا می رفت.
تب طلا در آمريكا را در اين زمينه مهمترين رخداد باید دانست، زیرا باعث هجوم بسياري از افراد دور و نزديك به مناطق طلاخيز آمريكا شد و چه بسا بر سر به دست آوردن اين فلز درخشان بسياري افراد نيز جان خود را از دست دادند كه اين مورد موضوع جالب داستانهاي نويسندگان بزرگي مانند جك لندن شده است. داستان طلا همانند اين فلز، گرانبها و پيچيده است.
كاليفرنيا سال 1848
در ژانویه سال 1848، "جيمز مارشال(james marshal)" هنگام ساختن كارخانهي چوببري در نزديكي "ساكرامنتو (Sacrament)" برای یک پیشگام به نام جان سوتر، بهطور اتفاقی تكههاي از طلا يافت. علیرغم تمایل اولیه جان برای حفظ و پنهان کردن این موضوع، شایعات گسترش یافت و توسط ساموئل برنان، روزنامه نگار سان فرانسیسکو، تأیید شد.

کشف طلا در کاليفرنيا در سال 1848 منشا اميدواري براي فرصتطلبان شد و همين امر باعث شد هزاران نفر جستجوگر از سراسر دنيا به آنجا سفر كنند. آنها در سال 1849 به کاليفرنيا رسيدند، به همین دلیل به «چهلونهيها» شهرت يافتند. آنها با ماهيتابه به جستجوی طلا ميپرداختند و با تکان دادن ذرات خاک و الک کردن آن همرا آب، تکه های طلا را می یافتند. تب طلا در آمريكا بسياري از بوميان را از خانه و زندگي خود آواره کرد و بسياري از آنها در درگيري با سفيدپوستان حريص و مسلح كشته شدند. بارها شاهد چنين رخدادهایی در سایر نقاط جهان بر سر به دست آوردن ذرهاي طلا بوده ایم.
طلا بهعنوان یک گنجينهي ملي در خزانهها نگهداري می گردد. همچنين بهعنوان جادويي تكذيب ناپذير در مقبرههاي فرعونها و ديگر سلاطين جهان كشف شده است.
انگشترهای زنانه زیبا با سنگ های قیمتی، مدال های گردنی بسیار زیبای کشف شده، نشان از قدمت دیرینه این فلز دارد.
عرضه و تقاضا
طلا فلزي كمياب است. امروزه 165000 تن متريك ( تن هزاركيلويي ) طلا بر روي سطح زمين وجود دارد. چنانچه هر اونس از اين فلز را به دقت كنار يكديگر قرار دهيم، تنها يك مكعب 20 متري ( در هر جهت ) خواهيم داشت. در تمامي بخشها و نقاط كرهي زمين براي اين كالاي محدود و طبيعي تقاضا وجود دارد. امروزه 60 درصد از طلاي استخراج شده براي ساخت جواهرات مورد استفاده قرار ميگيرد. چين و هند با اقتصادهاي درحال توسعه بزرگترين مصرفكنندگان اين فلز بهشمار ميآيند. طلا در شرق آسيا، هند و خاورميانه داراي مفهوم فرهنگي قدرتمندي ميباشد.
اگر می خواهید درباره سنگ زمرد زیبا اطلاعاتی کامل داشته باشید
این مطلب را بخوانید
سنگ زمرد
تاريحچه قيمت طلا
اواخر قرن هفدهم، لندن مركز تجارت فلزات محسوب می شد به همين دليل اين شهر زادگاه قيمت رسمي طلا به شمار می رود. در سال 1696 هنگامي كه "بانك انگليس" بهصورت غيررسمي "استاندارد طلا" را پديد آورد، بر اهميت طلا افزود. پس از تولید سكههاي طلا، پول در گردش، از نقره به سكه تغيير يافت. اوايل قرن هجدهم جايگاه لندن بهعنوان مركز تجارت طلا تثبيت شد و سرمايههاي جهاني طلا در اين شهر پخش شدند. در سال 1717، ايزاك نيوتن، ارباب ضرابخانه، قيمت هر اونس طلا را 25/ 4 پوند تعيين نمود كه در طي دويست سال بعد از آن نيز تا حدود بسیار زيادي این قیمت ثابت ماند.

در قرن نوزدهم، سایر كشورها وارد بازار طلا شدند. به دنبال كشف طلا در كاليفرنيا، استراليا و افريقايجنوبي به روند عرضهي طلا تسريع بخشيده شد به اين ترتيب تجارت طلا ظهور پيدا كرد.
اواخر دههي 1800 چند كشور ديگر استانداردهاي طلاي خود را به كار گرفتند، به اين ترتيب لندن اهميت خود را بهعنوان مركز طلاي جهان از دست داد. اما از آنجايي كه بانك انگليس به دنبال احياي جايگاه لندن بود در سال 1919 با هفت معدن طلا در افريقايجنوبي قراردادي تنظيم كرد كه به موجب آن معادن مذكور موظف به ارسال طلاي استخراج شده به لندن براي تصفيه بودند. اين شركتها موافقت كردند كه تمامي طلاي خود را از طريق بانك " ان. ام . روتس چايلد N.M.Rothschild " به قيمت توافقي اعضاي پنجگانه به فروش برسانند. به اين ترتيب جايگاه لندن دومرتبه احيا شد. در بازارهاي امروز، مبادلهي طلا و مشتقات آن قيمت روزانهاي را تعيين ميكند و تثبيت روزانه دوبار در ساعتهاي 10 صبح و 3 بعدازظهر انجام ميشود. در سال 1968 بانك ان . ام . روتس چايلد به مناسبت گشايش بازارهاي امريكا، تثبيت قيمت در ساعت 3 بعدازظهر را ابداع كرد كه هماكنون اهميت آن از قبل بيشتر ميباشد. با وجود آنكه توافق براي تثبيت قيمت طلا از آغاز تاكنون تغييري نكرده است هيچ يك از بانكهاي اصلي عضو اين پيمان در حالحاضر جزيي از آن محسوب نميشود، اعضاي جديد شامل " نووا اسكاتيا Nova Scatia "،" بانك باركليز Barclay's Bank"،" بانك دوچه Deutche Bank "،" بانك اچ اس بي سي امريكا HSBC Bank " و " سوسايته جنرالSociete Generale " ميشوند كه رييس آن سالانه تغيير ميكند. قيمت طلا بر اساس اين پيمان بر مبناي سه ارز گزارش می شود: دلار امريكا، استرلينگ و يورو به ازاي هر اونس . بنابر اهميت بازارهاي امريكا و دلار بهعنوان ارز مهم دنيا، اغلب تجار قيمت طلا را بر اساس دلار گزارش ميكنند.
ثبات طلا
از قرن چهاردهم قدرت خريد طلا تا حدود زيادي ثابت باقي مانده است به بيان سادهتر همواره با قيمت يك اونس طلا امكان خريد يك دست لباس كامل با قيمت مناسب وجود داشته است. البته اين موضوع در مورد قرن چهاردهم مصداق دارد زيرا در آن زمان بهاي يك اونس طلا برابر با 25/ 1 تا 33/ 1 پوند بود، صحت اين مسأله تا قرن هجدهم و حتي اوايل قرن حاضر (2000 تا 2008) قابل تایید می باشد يعني هنگامي كه يك اونس طلا در حدود 472 دلار ( 269 پوند ) بود. حتي نرخ ارز بين طلا و كالا طي قرنها نسبتاً ثابت بوده است.
با وجود تورم و ديگر عوامل، ارزش ارزهاي رايج جهان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است، ارزش طلا با ويژگي ذخيرهسازي بهعنوان سرمايه، قاطعانه در امان بوده است. به دليل ويژگي خاص، هنگام آشفتگيهاي اقتصادي، طلا بهعنوان سدي در برابر بحران اقتصادي و تورم محسوب ميشود.
برای خرید انواع تسبیح به سایت irangemland.com مراجعه نمایید.
ویژگی ها و خصوصیات طلا
1): مقاومت در برابر خوردگي و زنگزدگي
این فلز در طيف وسيعي از فناوريها استفاده می گردد و بهدليل ويژگيهاي منحصربه فردش بهترين عملكرد را ذر هر زمینه استفاده شده خواهد داشت. طلا به علت دارا بودن دو ويژگي رسانايي بالا و مقاومت در برابر خوردگي بهصورت همزمان بسيار كارايي دارد.
2): رسانايي
يكي از ويژگيهاي بارز طلا، خاصيت هدايت جريان الكتريسيته و حرارت آن می باشد، كه از وسايل الكتريكي جداييناپذير ميباشد. با وجود خاصيت رسانايي کمتر از مس و نقره برخلاف اين فلزات زنگ نميزند بنابراين قابل اطمينانترين فلز رسانا به شمار می رود.
3): مقاومت در برابر خوردگي
كارآمدترين ويژگي طلا مقاومت در برابر خوردگي است. با توجه به ويژگي مذكور، طلا بهعنوان عنصري مهم براي آبكاري (پوشاندن) اتصالات، ميباشد زيرا در این قطعات، اتصال فوري بين سطح دو فلز براي تضمين رسانايي الكتريكي یک اصل مهم می باشد.
4): چكشخواري
طلا را درحالت نرم ميتوان بدون حرارت چكشكاري كرد و از آن " تكهايي كامل و تكبلوري (Wafer)" به ضخامت 000013/ 0 ساتنيمتر ساخت. همچنين می توان از يك اونس طلاي خالص يك ورق در ابعاد 90 مترمربع به ضخامت 000018/ 0 سانتيمتر به وجود آورد.
5): شكلپذيري
طلا فلزي شكلپذير است. از يك اونس آن ميتوان مفتولي به طول 80 كيلومتر و قطر 5 ميكرون ساخت. به دليل این خاصيت مهم و كليدي از طلا بهصورت گسترده ای برای توليد مفتول در صنايع الكترونيكي استفاده مي گردد.
6): سازگاريزيستي
به دلیل ويژگي سازگاريزيستي، طلا در بدن انسان عملكردي بسیارعالي دارد، از اينرو در برخي درمانها طلا بهعنوان مادهاي طبي در بدن مورد استفاده قرار ميگيرد. طلا در برابر عفونتهاي ميكروبي بسيار مقاوم می باشد به همین دلیل از آن در كاشتهايي (قرار دادن قطعات خارجي در بدن) كه احتمال عفونت آنها بالا است مانند گوش داخلي مورد استفاده قرار می گیرد.
7): كاتاليز
كاتاليزور مادهاي است كه موجب افزایش سرعت انجام فعل و انفعالات شيميايي می گردد بدون آنكه در واكنش مصرف شود (يعني در پايان كاتاليزور دست نخورده باقي ميماند). این مواد ضروريترين اجزاء بسياري از فرايندهاي صنعتي ميباشند كه در توليد مواد شيميايي، غذايي و... مورد استفاده قرار ميگيرند. طلا يك كاتاليزور فعال در بسياري از واكنشهاي مهم تجاري است و كاربرد آن در اين زمينه روز به روز درحال افزايش می باشد.
8): فناوري نانو
بين ويژگيهاي طلا بهصورت توده و در قالب ذرات بسيار ريز تفاوت چشمگیری وجود دارد. در سالهاي اخير شاهد ظهور طلا در فناوري نانو بوده ایم.
سایر مقالات
سنگ درمانی
برترین برندهای جواهرات دنیا
مروارید(pearl) وخواص جالب آن
آنچه که باید درباره گردنبند بدانیم
گوهر شب چراغ از کجا سرچشمه می گیرد